Friday, June 8, 2012

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Grănicerului



Dragi colegi,
Multstimaţi Veterani ai Serviciului Grăniceri,


Tradiţional, pe 10 iunie se sărbătoreşte Ziua Grănicerului Republicii Moldova! Astăzi avem un prilej bun pentru a trece în retrospectivă evoluţia Serviciului Grăniceri pe parcursul a 20 ani de activitate în asigurarea securităţii naţionale. Au fost ani de formare şi dezvoltare a autorităţii responsabile de supravegherea şi controlul frontierei de stat.
În prezent Serviciul Grăniceri este la etapa implementării unor reforme de proporţii în domeniul afacerilor interne, în contextul Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Parte acestei reforme sunteţi Dumneavoastră, cei care pe parcursul anilor aţi dat dovadă de profesionalism, curaj, dârzenie şi perseverenţă.
Obiectivul nostru comun este integrarea graduală în spaţiul european comun de libertate, justiţie şi securitate, care să asigure creşterea gradului de siguranţă, respectând drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.  
Împreuna cu Dumneavoastră am parcurs o cale îndelungată de formare instituţională, cu tradiţii de onoare, care transmit adevăratele valori şi tradiţii a Serviciului Grăniceri îmbogăţite de-a lungul timpului tinerei generaţii de ofiţeri şi subofiţeri. Întotdeauna în fiecare subdiviziune predomina devotamentul, profesionalismul, transparenţa şi reciprocitatea, valori care merită a fi transmise şi în viitor.
 
Dragi prieteni, Vă doresc Dumneavoastră, membrilor familiilor şi tuturor celor care poartă cu cinste marele nume de GRĂNICER, viaţă lungă şi îmbelşugată, prosperitate şi succese în activitatea profesională şi personală.
 
Cu o deosebită consideraţie,
colonel Rosian VASILOI

No comments: